Maliyete Dahil Olmayanlar
Bu Etkinlik 8407 TURSAB Belge nolu UGO Turizm Tarafından Gerçekleştirilmektedir.
Etkinliklerimiz İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Dağcılık Federasyonu tarafından onaylanan yıllık faaliyet planımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
PİSİDİA YOLU ETAPLARI -KOVADA GÖLÜ YAZILI KANYON KOCAİN MAĞARASI SAGALASSOS ANTİK KENTİ DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ
19-22 NİSAN CUMARTESİ-PAZAR
Yürüyüş Lideri: GİRAY ŞENAY- 05556239977, ALPAY GİRİT
UYARI : ETKİNLİĞİMİZ SPORTİF BİR FALİYETTİR. TURİZM ETKİNLİĞİ DEĞİLDİR.
18 Nisan Cuma gecesi saat 21:00 de Bakırköy'den yolculuğumuza başlıyoruz.
ETKİNLİK PLANI VE PARKURLAR:
1.Gün: KOVADA GÖLÜ (6 KM ORTA) , YAZILI KANYON (4 KM KOLAY)
2.Gün: KOCAİN MAĞARASI-KİLLİ KÖYÜ (12 KM ORTA), KAVACIK KÖYÜ – MİLYOS(MİLİAS) ANTİK KENTİ(4 KM KOLAY)
3.Gün: DAĞBELİ KÖYÜ – TARİHİ DÖŞEME YOL – KOVANLIK KÖYÜ (14 KM ORTA)
4.Gün: SAGALASSOS ANTİK KENTİ GEZİSİ
ALTERNATİF PARKUR:
*ARİASSOS ANTİK KENTİ – ERİKLİ YAYLASI - BAYATBADEMLER (14 KM)
Not: Etkinlik sorumlusu hava şartlarına, parkur ve yol durumuna, gün içerisindeki zamanlamaya ve katılımcı performansına göre etkinlik planında ve içerikte değişiklik yapabilecektir.
Pisidia Kültürel Miras Rotası, Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü (BIAA) ile 5 yıl süren kapsamlı bir proje sonucu oraya çıkmıştır. Isparta, Burdur ve kuzey Antalya’nın sınırları içinde yer alan Antik Pisidia bölgesindeki (Türkiye'nin güneybatısındaki) on iki farklı arkeolojik alanı birbirine bağlayan, 350 km'den daha uzun bir uzun mesafe yürüyüş parkurudur. Uzak, el değmemiş ve yoğun ormanlarla kaplı dağlık bölgelerde yer alan bu arkeolojik alanlar, kaşifler için yarı şiirsel bir deneyim sunma potansiyeline sahiptir. 2.000 yıllık antik yolların kalıntılarını ve bu antik yolların artık izlenemediği yerlerde, hala yerel köylüler tarafından kullanılan küçük yolları takip ediyor. Antik Pisidya bölgesinde Sagalassos, Termessos, Kremna, Adada, Selge, Pednelissos, Ariassos, Sia gibi ziyaretçilerini bekleyen çok sayıda arkeolojik alan yer almaktadır.
KOVADA GÖLÜ (6 KM) , YAZILI KANYON (4 KM)
19 Nisan 2025 , Cumartesi
Sabah erken saatlerde Eğirdir Gölü manzaralı bir işletmede kahvaltımızı aldıktan sonra Kovada Gölü Milli Parkına geçiyoruz. Bu bölgede yaklaşık 6 km lik bir yürüyüşümüz sonrasında Yazılı Kanyon Tabiat Parkına geçiyoruz. Kanyonun yan duvarlarında Bizans dönemine ait ibadet yapılan bölümler, sunak yerleri ve yazılar bulunmaktadır. Bu yazıtlar nedeniyle kanyona “Yazılı Kanyon” denilmiştir. Kanyon içerisinde de yaklaşık 4 km lik yürüyüşümüz olacak. Burada geçireceğimiz zamanın ardından Kızılseki Köyü’nde bulunan konaklama tesisimize gidiyoruz.
Konaklama
OTEL
KIZILSEKİ-KOCAİN MAĞARASI-KİLLİ KÖYÜ (12 KM ORTA), İSTEYENLERLE KAVACIK KÖYÜ – MİLYOS(MİLİAS) ANTİK KENTİ(4 KM)
20 Nisan 2025 , Pazar
Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra otelimizden yürüyüşe başlıyoruz. Yürüyüş parkurumuz üzerindeki doğa harikası içerisinde boyları 35 metreye kadar ulaşan dev sarkıt-dikitler ve kar beyazı oluşumlar bulunan giriş kısmı yaklaşık 20 metre yüksekliğinde ve 75 metre genişliğinde, uzunluğu ise 633 m olan Kocain Mağarası’nın içini ve çevresini gezdikten sonra yürüyüşümüz Killi Köyü’de bitecek. Otele dönüşün ardından isteyen arkadaşlarımızla Kavacık Köyünden başlayıp Milyos Antik Kentinde sonlanan kısa bir yürüyüş yapacağız.
Konaklama
OTEL
DAĞBEYLİ KÖYÜ – TARİHİ DÖŞEME YOL – KOVANLIK KÖYÜ (14 KM )
21 Nisan 2025 , Pazartesi
Sabah kahvaltı sonrası yaklaşık 1 saat sürecek araç transferimiz sonrası Dağbeyli Köyüne geçip yürüyüşümüze başlıyoruz. Parkurumuzda yer alan binlerce yıl yöre halkına hizmet etmiş, Pamfilya ve Pisidia kentlerini birbirine bağlamış, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi medeniyetlerde kullanılan Antik Döşeme Yol (Kral Yolu) üzerinden ve lahitler,sarnıçlar, küçük dükkanlar ve askeri yapı kalıntılarının arasından devam eden yürüyüşümüz Kovanlık Köyünde bitecek. Burada bizleri bekleyen aracımızla konaklama yaptığımız tesise dönüyoruz.
Konaklama
OTEL
SAGALASSOS ANTİK KENTİ GEZİSİ, İSTANBUL’A DÖNÜŞ
22 Nisan 2025 , Salı
Sabah kahvaltısı ve odaların boşaltılması sonrası Ağlasun’da bulunan Pisidia coğrafyasının baş şehri Sagalassos’a geliyoruz. Buradaki gezimiz sonrası İstanbul’a dönüş yolculumuza başlıyoruz.
Sagalassos Antik Kenti, Akdağ yamaçlarına kurulan kent, denizden 1500-1700 metre kadar yüksekliktedir. Roma döneminde Pisidia bölgesinin en önemli kentlerinden biri olmuştur. Sagalassos’ta bulunan yapıların büyük bir çoğunluğu Roma dönemine aittir. Kentte ilk yerleşim izleri günümüzden 12 bin yıl öncesine kadar uzanmaktadır. MS 13. yüzyılın başlarında ise Selçukluların, son Bizans askeri kale yerleşimini ortadan kaldırmasıyla kentte yaşam sona ermiştir.Kentin en belirgin yapısı, suları günümüzde de çağlayan Antoninler Çeşmesi’dir. Kalıntılar arasında kent meydanına açılan iki anıtsal kemer, agoranın dört köşesinde yükselen onursal sütunlar, belediye binası, kent konseyi binası, kilise ve dans eden kızlar kabartmaları ile tanınan heroon dikkat çekicidir. Kentin antik kütüphanesi ile tiyatrosunun kalıntıları da günümüze ulaşmıştır. Sagalassos Anadolu'nun en iyi korunmuş antik kentlerinden birisidir ve 2009 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Ulusal Listesi'ne alınmıştır.