ULUBEY KANYONU- KULADOKYA, CİVRİL IŞIKLI GÖLÜ, TAŞYARAN VADİSİ, KULA JEOPARK OTEL KONAKLAMALI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
10- 11 MAYIS CUMARTESİ-PAZAR
Yürüyüş Lideri: MEHMET KÜÇÜKİBRAHİMOĞLU – FATİH SEZGİN
Aracımız 9 Mayıs 2025 Cuma gece saat 22:00’da E-5 Bakırköy İncirli Ömür plaza önünden hareket edecektir.
- GÜN: 10 Mayıs 2025 Cumartesi: Denizli Çivril Işıklı gölü, Clandras köprüsü- Ulubey kanyonu yürüyüşü ve Cam terası
- GÜN: 11 Mayıs 2025 Pazar: Kuladokya (Kula peri bacaları), Kula Jeopark ve Taşyaran vadisi sonrası İstanbul’a dönüş.
Çivril Işıklı Gölü:
Deniz ili Çivril ovası üzerinde yer alan bir tatlı su gölüdür. Büyük Menderes ırmağı Işıklı Gölü’nde çıkar. Göl su kuşları için önemli bir yaşam, yumurtlama, kuluçka, ve göç ortam oluşturmaktadır. Işıklı Gölü'nün yüzeyi, mayıs-temmuz döneminde su bitkisi nilüferlerle kaplanıyor. Bu dönemde göle gelen ziyaretçiler, eşsiz manzarayı görme fırsatı buluyor.
Ziyaretçiler, bir saatlik masalsı yolculuk vadeden kayıklarla da gölde unutamayacakları anlar yaşıyor.


Clandras Köprüsü / Uşak
Uşak iline bağlı Karahallı ilçesinde yer alan Frigyalılar döneminde yapılan Tarihi Clandras Köprüsü, Banaz Çayı üzerine yaklaşık 2500 yıl önce yapılmış.Köprünün iki tarafı dağ kayalığına dayandırılmış ve uzunluğu 24 metre derinliği 17 metre genişliği ise 1,75 metredir.
Ulubey Kanyonları ve Cam Teras
Ulubey Kanyonu Uşak ilinin Ulubey ilçesi sınırları içerisindedir. ABD'deki Arizona Eyaleti sınırları içersinde bulunan Büyük Kanyon'dan sonra dünyanın en büyük 2. kanyonudur. Kanyon; Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden bir ana kanyon ile buna bağlanan onlarca büyük yan kanyonlardan oluşur. Ulubey çayı, bütün kanyonu adeta saklı bir cennete çevirmiştir
Ulubey Kaymakamlığı tarafından 2015 yılında hizmete açılan Kanyon Cam Teras Park kapsamında 302 metrekare büyüklüğünde bir kafeterya, 135 metrekare büyüklügünde ve yerden 150 metre yüksekte camdan oluşan seyir terası yaptırılmıştır. Cam terasta metrekaye düşen ağırlık 801.2 kg.dır. Camlar 30 mm kalınlığında ve kurşun geçirmez özelliğe sahiptir.


Kula Peri Bacaları- Manisa
Kula ve çevresi, volkanik özellikli jeolojik yapıya sahiptir. Burgaz mevkiinde Gediz Nehri'nin üst kısmında ısı değişiklikleri, yağmur, rüzgar ve erozyon etkisiyle oluşmuş, peri bacaları görünümlü doğal oluşumlar görülür. Gediz Vadisi içinde, pastel tonlarda görkemli bir peyzaj oluşturur.

Kula Divlit Volkanik Jeopark- Manisa
UNESCO Global Jeoparklar Listesi'ne 2013 yılında giren ve 2019 yılında UNESCO tarafından tescillenerek, Türkiye'nin UNESCO etiketli, ilk ve tek jeoparkı olan Kula-Salihli Global Jeoparkı, görsel güzelliği ve atmosferiyle ilgi çekiyor.


Taşyaran Vadisi
Uşak-İzmir Karayolu üzerinde şehir merkezine yaklaşık 45 km uzaklıkta olan Taşyaran Vadisi; su, rüzgâr ve tektonik hareketler sonucu oluşmuştur. Vadiyi kaplayan ve zeminden başlayarak farklı renklere bürünen kayalar, bir ressamın renk paleti gibi görünmektedir.
Batı Anadolu’nun iç kesimlerindeki dağların suyuyla beslenen Gediz Nehri, Taşyaran Vadisi’nin dahil olduğu Gediz Havzasının bu kesiminde ilginç oluşumlara imza atmıştır. Su, vadide kayaları yararak, jeolojik açıdan çok ilginç ve özel bir kanyon oluşturmuştur.