Yeni Ufuklar Doğa Sporları Spor Kulübü

ATATÜRK ve İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ

SAHİR METİN ve SERPİL YAVAŞ Koordinasyonunda Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü

 

 

 

 

Milli Mücadele yıllarında bütün halkımız bağımsızlığımız için mücadele vermiştir. Anadolu’nun pek çok kenti kasabası gibi İnebolu ilçemizde gösterdiği fedakarlık ve kahramanlıkar sonucunda TBMM tarafından 1924 yılında İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

 

Her yıl bu kutlu günün ve o günün kahramanlarının anısına 9 Haziran tarihi İnebolu Şeref ve Kahramanlık günü olarak kutlanmaktadır. Bu bağlamda Kastamonu Valiliğinin desteğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde Türkiye'nin her köşesinden gelen çok sayıda yürüyüşçünün katılımıyla 6-9 Haziran tarihleri arasında Kastamonu-İnebolu arasında 105 Km.lik İstiklal Yolu Yürüyüşü yapılmaktadır.

 

Yudosk olarak her yıl katıldığımız bu anlamlı yürüyüşe bu yılda katılacağız. Kastamonu'ya gidiş ve geliş aracı, yürüyüş boyunca çadır ve malzemelerin taşınması ve yemek temini Kastamonu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sağlanacaktır.

 

Ayrıntılı Program aşağıda yer almaktadır.

 

Faaliyetle ilgili bilgi almak için bilgi@yudosk.org

 

Sahir Metin 0532 264 01 41 Serpil Yavaş 0530 147 87 32

 

Program:

 

5 HAZİRAN ÇARŞAMBA

İstanbul'dan akşam hareket (Araç hareket saatleri ve duraklar daha sonra bildirilecektir)

 

6 HAZİRAN PERŞEMBE 1. Gün 29.5 Km


Saat:7:00 Kalkış (Kadı Dağı Mesire Yerinde Kalanlar İçin)
Saat:7:30 Kahvaltı (Kadı Dağı Mesire Yerinde Kalanlar İçin)
Saat: 9:30 Kastamonu Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı önünde toplanılması ve yürüyüşe başlanılması.
Saat:12:30 Öğle Yemeği Molası
Saat: 18:30 Halkacılar Yaylası Kamp Alanına Varış ve Çadırların Kurulması
Saat: 19:30 Akşam Yemeği
Saat: 20:30 Grup Temsilcileri ile Bilgilendirme Toplantısı..

 


7 HAZİRAN CUMA 2. Gün 27.6 KM


Saat: 6:30 Kalkış
Saat: 7:00 Kahvaltı
Saat: 8:00 Yürüyüşün Başlaması
Saat: 12:30 Öğle Yemeği
Saat: 17:00 Ecevit Han Kamp Alanına Varış ve Çadırların Kurulması.
Saat: 18:30 Akşam Yemeği
Saat: 20:00 Grup Temsilcileri ile Toplantı.



8 HAZİRAN CUMARTESİ 3. Gün 24.4 KM


Saat:6:30 Kalkış
Saat:7:00 Kahvaltı
Saat:8:00 Yürüyüşün Başlaması
Saat: 12:30 Öğle Yemeği
Saat: 17:00 Çuha Doruğu Kamp Alanına varış ve Çadırların Kurulması. 
Saat: 18:30 Akşam Yemeği
Saat: 20:00 Grup Temsilcileri ile Toplantı..



9 HAZİRAN PAZAR 4.Gün 22.2 KM


Saat: 6:30 Kalkış
Saat: 7:00 Kahvaltı
Saat: 7:3O Yürüyüşün başlaması
Saat:12:00 Öğle Yemeği
Saat: 14:30 İnebolu’nun KAHRAMANLIK VE ŞEREF GUNÜ KUTLAMALARI Törenine Katılım..
Saat: 15:30 Serbest Zaman (Deniz, havuz vb)
Saat: 18:30 Akşam Yemeği
Saat: 20:30 Konser



ÖNEMLİ NOT:

 

Bu yürüyüşe İstanbul dan katılacak olan bütün  kulüp, dernek ve gurupların araç organizasyonu Kastamonu İl Turizm Müdürlüğü isteği ile kulübümüz tarafından yapılacaktır.

 

Yürüyüşe katılacak olan bütün kulüp, dernek ve gurup yetkililerinin faaliyet sorumlularımızdan Serpil Yavaş ile irtibata geçmeleri, katılımcı sayısı ve durak bilgilerini iletmesi gerekmektedir. Araçlar Kastamonu İl Turizm Müdürlüğü tarafından sağlanacaktır ve ücretsizdir.

 

GEREKLİ MALZEMELER VE ALMANIZ GEREKEN ÖNLEMLER...
 
Yürüyüş sırasında hava yağışlı görünüyor. Gece sıcaklıkları ise 7 derecelere kadar düşüyor.
Kamp malzemeleri araçlarla taşınacaktır. Bunları koyduğunuz çantaları korumak için bir çuval veya çöp poşeti önerilebilir.İstiklal yolu deneyimli yürüyüşçülerinden Şeniz Hanım'ın tavsiyelerini aşağıda bulabilirsiniz:
 
1.) Su geçirmez bileklikli treking botu ve yedeği. (yedek yoksa spor ayakkabı) Zorunludur.
 
2.) Tozluk ve iki adet baton.
 
3.) Yağmura dayanıklı su geçirmez çadır. (Çamur olduğunda, çadırınızı rahat bir şekilde
toplayıp temiz bir şekilde tekrar kurmak için altına sermelik naylon örtü alabilirsiniz.

Çadırınızın nemini silip toplamanız için su çeken bir bez bulundurmanız tavsiye edilir) Zorunludur.
 
4.) Mat ve uyku tulumu. (En az 15 derecelik ve üstü tavsiye edilir) Zorunludur.
 
5.) Panço tipi yağmurluk ve basit bir yağmurluk. (Aşırı yağmur olabilir. Önemli) Zorunludur.
 
6.) Küçük günübirlik doğa yürüyüşü sırt çantası. (Yürüyüşte kullanacağınız hafif bir çanta tercih ediniz) Zorunludur.

7.) Kıyafetlerinizi koyacağınız küçük bir bavul hazırlayın. Çadır, uyku tulumu vb. eşyalarınızı ayrı bir çantaya koyunuz. Bu çantaları kamyona yüklerken çantalarınızı içine koyacağınız 2 büyük çuval alıp üzerine isminizi silinmeyen bir kalemle yazınız / bağlayınız. Aksi takdirde çantalar görevlilerce karga tulumba atıldığı için dağılıp, kopabilir lütfen uygulayınız. Çanta seçimi ve uygulama size ait ama önemle tavsiye edilir.
 
8.) İklim değişken olduğu için aşırı yağmur, rüzgar veya güneşe maruz kalabiliriz. Bu yüzden güneş gözlüğü, güneş kremi, geniş kenarlıklı şapka, fular, eşarp gibi güneşten koruyucu aksesuarları yanınıza alınız. İsteğe bağlıdır ama önemle tavsiye edilir.
 
9.) Hava sıcak da olsa geceler soğuk oluyor. Mutlaka polar tipi bir üst giysi, içinize de uzun kollu içlikler alınız. Önemli unutmayınız. Zorunludur.
 
10.) İklim değişken olduğu için kıyafetlerinizi dikkatli ve yürüyüşe uygun olarak seçiniz. Mutlaka yanınıza uzun kollu içlikler ve uzun kollu üstler alınız. Pantolonlarınızı uzun seçiniz, uzun yürüyüşler yaptığımız için kısa pantolon giyenlerde rüzgarlı alanlarda ciddi kas sıkışmasına bağlı ağrılar olabiliyor dikkat ediniz. Önemle tavsiye edilir.
 
11.) Bir çamaşır ipi ve bir kaç mandal alınız. Mutlaka kurutulacak bir şeyler oluyor. İsteğe bağlıdır. Tavsiye edilir.
 
12.) Çantanızda pratik çatal, bıçak, kaşık alınız zira yemekte verilenler plastik olduğundan kırılıyorlar. İsterseniz bir çay kupası ve termos alabilirsiniz. İsteğe bağlıdır. Tavsiye edilir.
13.) Kullandığınız ilaçlar varsa yedekleriyle yanınıza alınız vede rahatsızlığınız varsa rehbere mutlaka etkinlik öncesi bilgi veriniz. Zorunludur.
 
14.) Yara bandı, kas gevşetici ve ağrı kesici ilaç, kaslarınıza sürmek için kas gevşetici jel, burkulmalara karşı elastik sargı gibi kişisel acil sağlık kitinizi oluşturunuz. Olması gereken önemli malzemelerdir. Önemle tavsiye edilir.
 
15.) Yemek aralarında kan şekerinizi dengelemek için kuru meyve vb. atıştırmalıklar alınız. Bunları 4 günlük ayrı poşetleyiniz. Yanınıza fazla ağırlık yapacak şeyler almayınız. İsteğe bağlıdır. Tavsiye edilir.
 
16.) Molalarda bazı bölgelerde keneye karşı uyarılar olabilir. Lütfen uyunuz vede yanınıza hafif bir yer örtüsü alıp onun üzerine oturunuz veya uzanınız. Yürüyüş rotasından çıkmayınız. Başkaları kestirmeden gitse de rehberin gittiği yoldan gidiniz bazı alanlarda kene riski olduğu için yürüyüş yolumuz önceden kontrol ediliyor ve tespit edilen yerlerden geçmememiz için uyarılıyoruz lütfen dikkat ediniz. Uyarılara uymak zorunlu, örtü isteğe bağlıdır.
 
17.) Etkinlik boyunca grubunuzun sorumlusu sizinle ilgili olacak ama asıl rehber Kastamonu Turizim İl Kültür Müdürü Ö. Ziver Kaplan bey'dir. Lütfen genel kurallara ve programa uyalım. Zamanında çadırlarımızı toplayalım. Yürüyüşe başlama işareti verildiğinde kesinlikle bekleme olayı yoktur. O yüzden önce çadırınızı ve eşyalarınızı kamyona verip kahvaltınızı hazır olduğunuzda alınız. Kurallara uymak zorunludur.
 
18.) Başlangıçta ve bitişte törenler olacak. Tören sırasında herkes anlaşıp beyaz veya kırmızı tişört giyerse (hatta bunlar İstanbul tişörtleri olabilir) harika bir renk uyumu oluyor ve milli mücadele ruhunu görselde yaşayabiliyoruz. Varsa yanınıza Türk bayrağı almayı unutmayınız. Yanınıza şapka veya bandana gibi kırmızı beyaz aksesuarlar alabilirsiniz. İsteğe bağlıdır.
 
19.) Son gün yürüyüşümüzü, deniz kıyısında bir tesiste bitiriyoruz. Onun için deniz, havuz ve banyo için gerekli malzemelerinizi unutmayınız. (mayo, havlu, terlik, şampuan vb.) İsteğe bağlıdır. Bizce alın pişman olmayın.
 
Araçsız Etkinlik
Üye Girişi Yapmalısınız.

Uyarılar

Genel Uyarı Metni

Değerli Üye ve Misafirlerimiz,

ETKİNLİKLER, İLGİLİ OTORİTELER VE DAĞCILIK FEDERASYONU TARAFINDAN BELİRLENECEK KARAR VE TAVSİYELERE UYGUN OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR. ETKİNLİKLER, İZİN ÇIKMAZ İSE GERÇEKLEŞTİRİLMEYECEKTİR. GEREK DUYULURSA AYRINTILARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEKTİR.


Kulübümüzce gerçekleştirilen dağcılık, kampçılık, kültür gezileri, doğa yürüyüşleri ve diğer doğa sporları ile ilgili faaliyet çalışmaları; kulüp yöneticilerimiz, rehber, lider ve etkinlik sorumluları tarafından gönüllülük esasına göre yapılmakta olup ticari turlarla ilgimiz bulunmamaktadır. Beklentilerinizin bu yönde olmaması konusunu dikkatinize sunar anlayışınız için teşekkür ederiz.

Katılım bildirdiği halde gelmeyen yada günübirlik etkinliklere 2 gün, haftasonu konaklamalı etkinliklere 3 gün, yurtiçi uzun süreli etkinliklere 2 hafta ve yurtdışı etkinliklere 6 hafta kala iptal etmek isteyen üyeler maliyet paylaşımında oluşan rakamı Kulüp hesabına yatıracaklardır. E-posta ile kendilerine yapılan bildirimi 5 gün içinde gerçekleştirmeyen arkadaşların sonraki katılım bildirimleri "yedek" olarak değerlendirilecektir... 
Bu karar diğer arkadaşların, yani kurallara uyan çoğunluğun haklarını korumak adına zorunluluk olmuştur.
Etkinlikler paylaşım esasına göre ücretlendirilir. Ayrıcalıklı kişi, kar ve kazanç yoktur.

Yudosk etkinliklerini www.yudosk.org dışında yayınlamak izne tabidir. www.yudosk.org dışında yapılan katılım bildirimleri geçersizdir.

Yürüyüşlerde yemek molaları dışında sigara içmek ve doğada çöp bırakmak yasaktır.  

Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
5 Haziran Çarşamba

3949 Gün Sonra Başlayacak


Limit : 45 Kişi
Kalan : 13 Kişi
ETKİNLİK TAMAMLANDI
Kamp Alanları
Soru Cevap