Uyarılar
Etkinliklerimiz İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Dağcılık Federasyonu tarafından onaylanan yıllık faaliyet programımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
OLİMPOS-ÇIRALI YANARTAŞ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ, SULUADA, YOGA VE DİNLENME KAMPI
26-29 EKİM CUMARTESİ- SALI
Yürüyüş Lideri: Şengül Aslan, Bahar Behi
UYARI : ETKİNLİĞİMİZ SPORTİF BİR FALİYETTİR. TURİZM ETKİNLİĞİ DEĞİLDİR.
25 Ekim Cuma gecesi saat 21:00 de Bakırköy'den yolculuğumuza başlıyoruz.
Etkinlik planı ve yürüyüşler:
1.Gün: DİNLENME VE YOGA
2.Gün: OLİMPOS YANARTAŞ (7 KM KOLAY)
3.Gün: SULUADA TEKNE TURU
4.Gün: İSTANBUL'A DÖNÜŞ
KONAKLANACAK TESİS
OLİMPOS KAMP DİNLENME VE YOGA
26 Ekim 2024 , Cumartesi
Sabah 11:00 gibi Antalya Olimpos'ta olacağız. Bungalovlarımıza yerleştikten sonra serbest zaman isteyenler kamp alanında dinlenebilir, isteyenler 800 mt yürüyüş mesafesinde olan denize girebilir. Akşam saat 19:00 da 1 saat isteyenlerle YOGA yapıp güneşi batıracağız. Akşam yemeğimizi yedikten sonra hep beraber şarkılar türküler eşliğinde eğlenebililriz.
OLİMPOS ANTİK KENTİ- YANARTAŞ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ (7 KM KOLAY PARKUR)
27 Ekim 2024 , Pazar
Sabah katılmak isteyenlerle 1 saat Yoga yapacağız. Kahvaltmızın ardından olimpos Antik kentini gezeceğiz. Ardından Çıralıda bulunan Yanartaş Milli parkına yürüyeceğiz.
YANARTAŞ
Kemer ilçesi Çıralı mahallesi plajının kuzeyindeki kayalıklarda yer alan doğal gaz kaynağından binlerce yıldır çıkan alevler eski Yunan Mitolojisi'ne göre şu şekilde anlatılmaktadır; Ephyra Kralı Glaukos'un oğlu Hipponoes bir av partisinde kardeşi Belleros'u öldürür ve “Belleros'u Yiyen” anlamına gelen Bellerophontes adını alır. Ephyra'dan sürülen Bellerophontes, Argos kralına sığınır. Kendisine sığınan bu genci öldürmeyi kendine yakıştıramayan Argos Kralı onu Likya Kralın'a gönderir.
Likya Kralı acınacak haldeki bu genci öldürmek istemez ve onu Olympos dağında yaşayan arslan başlı, keçi gövdeli, yılan kuyruklu ve ağızdan alevler saçan canavar Chimera ile dövüşmeye gönderir. Bellerophontes, Pegassos adlı kanatlı atına binerek Chimera ile savaşmaya gider. Chimera saldırdığında Pegassos havalanır ve Bellerophontes yere inerken mızrağı ile canavarı yerin yedi kat dibine gömer. Fakat Chimera yerin 7 kat altından alevler saçmaya devam eder. Anadolu'da binlerce yıldan beri anlatıla gelen ve Homeros'un bize bu şekilde aktardığı efsaneye göre hala yanan alevler, Chimera'nın yerin yedi kat dibinden fışkıran alevleridir.
Bellerophontes'in zaferini kutlamak amacıyla Olympos'da bir yarış düzenlenir. Atletler Chimera Kutsal Ateşiyle meşalelerini tutuşturarak Olympos kentine koşarlar. Böylece, daha sonraları değişik spor dallarının eklendiği ve birkaç gün süren Olimpiyat Oyunları'nın Anadolu'daki ilk örneği gerçekleşmiş olur.
OLİMPOS ANTİK KENTİ
Antalya'nın güney sahillerinde Phaselis'ten sonra ikinci önemli liman kenti, Olympos'tur. Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde yer alan antik kente ulaşım, Antalya-Kumluca kara yolundan güneye ayrılan iki sapaktan da mümkündür. Kesin kuruluş tarihi bilinmemekle birlikte, M.Ö. 167-168 yıllarında basılan Likya Birlik sikkelerinde adı geçen Olympos, Likya Birliği’nde üç oy hakkına sahip 6 kentten biridir. Kentin günümüze ulaşmış kalıntılarının çoğu orman içinde ağaç ve çalılarla örtülü olup Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine aittir.
Olympos Limanı, tarihte korsan yatağı olarak bilinir. Kent; korsanların lideri olan ve uzun süre Akdeniz'e korku salan Zeniketes tarafından üs olarak kullanılmıştır. Bu durum M.Ö. 67'ye dek sürmüş; M.S. 43'teki kesin Roma egemenliği, yeni ve parlak bir dönemin de başlangıcı olmuştur. Erken Hristiyanlık Dönemi’nde önemini koruyan kentin piskoposu Aziz Methodius, adından çokça bahsedilen bir kişiliktir.
Olympos'un günümüze ulaşmış kalıntıları, doğudan batıya doğru denize akan bir ırmağın ağzında ve her iki yakasında yer alır. Irmak ağzının 150 metre batısında yer alan tapınak kapısı, kentin görülebilir yapılarındandır. Kalıntılar arasında en ilginci ise Antalya Müzesi’nce yürütülen kazılarla gün ışığına çıkarılmış olan “Kaptan Eudomus'un Lahdi”dir. Nehir ağzının hemen yanında, kayalığın oyuğunda yer alan lahit; hem duygu dolu ithaf yazıtında kaptanın adını vermesi hem de uzun kenarındaki gemi kabartmasında gemisinin şeklini vermesi açısından da büyük önem göstermektedir.
Olympos Antik Kenti ve civarı, ünlü Likya Yolu yürüyüş güzergahının 7,5 kilometrelik etabını oluşturur. Olympos’un doğusunda, sahilden 300 metre ileride; Caretta Caretta’ların yumurtalarını bıraktığı muhteşem kumsalı ve pek çok bitkinin yaşadığı sahil kumulları ile ünlü, Çıralı yerleşimi yer alır.
SULUADA TEKNE TURU
28 Ekim 2024 , Pazartesi
Sabah kahvaltımızı tesiste aldıktan sonra Adrasan sahile geçip Suluada ve çevre koylarını kapsayan Tekne Turuna katılıyoruz. Turumuz sonrası tesisimize dönüyoruz. Gün batımında 1 saat YOGA yapıp güneşi batırıyoruz. Akşam yemeği sonrası eğleniyoruz.
İSTANBULA DÖNÜŞ
29 Ekim 2024 , Salı
Sabah isteyenlerle erken kalkıp 1 saat YOGA yaparak güne başlıyoruz. Kahvaltı ve bungalovların boşaltılması sonrası saat 10.00 gibi İstanbul’a dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.